Este destul de interesant pentru un roman sa vizioneze Ghost Rider. Demonul razbunarii - filmat atat in Romania, cat si in Turcia. Pe de-o parte, sunt unii actori, cuvintele si locurile romanesti pe care le cauti si le savurezi cu o curiozitate de copil care redescopera jucariile pierdute. E flatant ca actori renumiti precum Nicolas Cage sau Idris Elba au venit pe plaiurile tale si au interactionat cu ai tai compatrioti.
Pe de alta parte, identitatea nationala se deplaseaza spre echivoc pe masura ce Romania este prezentata ca o tara a hipiotilor, luptelor ilegale si traficantilor de arme. La asta se adauga comunitatile de calugari rebeli ascunsi in carierele de piatra... Dar, bineinteles, fictiunea nu are limite, si asa si trebuie sa fie.
Dupa o poveste a lui David S. Goyer (cel care a conceput si scenariile Batman Inceputuri si Cavalerul Negru), acest film de actiune, incadrat in categoria fantasy, prezinta continuarea povestii lui Johnny Blaze, de data asta departe de casa, incercand sa scape de demonul care il stapaneste. Ingeri revoltati, ritualuri, practici oculte, preoti, o conspiratie a tuturor oamenilor influenti de pe planeta in comuniunea lor cu raul absolut si evident, pactul cu diavolul - toate intr-o combinatie old school.
In film, Blaze trebuie sa aiba grija de copilul diavolului ( cel din urma intruchipat de Ciarán Hinds), intrucat el va fi mostenitorul "afacerilor familiei". Mostenirea tronului si transferul de putere sunt si ele elemente care apartin mixului mentionat mai devreme.
Ghost Rider. Demonul Razbunarii este un film descris de creatorii sai ca spontan si intuitiv, in ton cu spiritul creativ si energia regizorilor. As putea adauga ca aceasta spontaneitate nu a lucrat neaparat in favoarea productiei, unele momente sau replici parand a fi dintr-o cu totul alta entitate cinematografica.
Sunt sigura ca multe persoane de sex masculin vor fi incantate de aparitia unei motociclete Ural Solo 750, a unei Yamaha V-Mac, dar si a variantei Hell Cycle (motocicleta demonului) despre care se zice ca fost incalzita pana la punctul de topire al compozitiei.
Povestea da sens unui sentiment apocaliptic, insa filmul in sine nu reuseste sa puna scenariul pe un suport cinematografic de prima clasa.
Privind partea buna, intreaga echipa de productie a indragit Romania. Veti regasi cadre din zona Bucurestiului, Snagov, Sibiu, Targu Jiu, Hunedoara si de pe Transfagarasan. Macar noi am facut o impresie buna….
Filmul va aparea in cinematografe pe 24 februarie.