Weekendul 28 - 29 aprilie este unul cu accente temporale la nivel global, insa starea evenimentelor din oras pune accent si pe grija pe care i-o purtam Pamantului. Cu alte cuvinte, vom putea participa in seara de 28 martie la Ora Pamantului (Earth Hour), iar duminica noapte vom trece la ora de vara.
Ora Pamantului
Ultima sambata din luna martie a devenit o traditie ce dureaza de 6 ani, obicei care ne pune in conexiune cu necesitatile Pamantului pret de o ora pe an. Earth Hour este un indemn indreptat catre societate, de a darui naturii din energia sa. Simtul civic ar trebui sa ne mobilizeze pe toti, iar aceasta ora cu un consum redus de electricitate sa fie primul pas al unei campanii inconstiente launtrice de a proteja planeta pe care traim.
Sambata, pe 28 martie, intre 20:30 si 21:30, vom stinge luminile si vom sarbatori Ora Pamantului in parc. Versiunea romaneasca a World Wide Fund for Nature (WWF) ne da intalnire incepand cu ora 19:30 in parcul Herastrau, intrarea Charles de Gaulle. Programul este compus din jumatate de ora alaturi de antrenorii Limitless, care ne vor face o demonstratie de miscari de streching, urmand pregatirea pentru stingerea iluminatului electric. Asociatia Ateliere Protejate va pune la dispozitie lumanari gigantice in vederea diminuarii consumului de electricitate. Programul va fi completat de un moment artistic bazat pe tobe si lumina, alaturi de Lazy Shadows, Drums & Fire si Bucharest Jamming Collective. Cei care simt nevoia sa-si consume energia altfel, vor putea inchiria gratuit una dintre cele cateva biciclete Pegas disponibile pe durata evenimentului.
Ora de vara
In fiecare an, trecerea la ora de vara are loc in ultima duminica din luna martie. Ziua de 29 martie va fi cea mai scurta zi din an, din cauza trecerii la ora de vara. Ceasul se va da cu o ora inainte, iar ora 3:00 va deveni ora 4:00. Initial, aceasta idee a fost propusa de Benjamin Franklin, cu scopul de a reduce costurile iluminatului public prin beneficierea unei ore in plus de lumina naturala.