• Share

Profilul bucuresteanului iubitor de teatru - te regasesti in statistici?

Profilul bucuresteanului iubitor de teatru - te regasesti in statistici?

 

Se stie, in general, vara nu mai mergem la teatru. Marile teatre din capitala au intrat in vacanta, ramanand pomisiunea premierelor toamnei. Si pentru ca orice final are nevoie de un bilant, zilele acestea Teatrul Nottara a facut publice rezultatele unui studiu legat de profilul consumatorului de teatru.

 

Salile sunt de obicei pline, dar se pare ca majoritatea celor care apreciaza un spectacol de teatru au varste cuprinse intre 30 si 40 de ani (37,1%), iar 71% dintre cei care merg la teatru au studii superioare.

 

 

teatru stagiune festival

                                               Media de varsta a consumatorului bucurestean de teatru este de 41 de ani

 

De mentionat ar fi si ca un procent considerabil - 82,3% dintre participantii la studiu - utilizeaza zilnic internetul. Iar 40% dintre bucuresteni isi cumpara biletele online, semn ca ne-am saturat sa stam de n ori la coada pentru un spectacol gen Egoistul si sa nu prindem bilet.

 

Desi in ultimii ani exista din ce in ce mai multe teatre independente, iar piesele nu se mai joaca demult doar intr-o sala de spectacol, ci si in cluburi ori baruri (Godot Cafe Teatru, Green Hours etc.) se pare ca in top 3 preferinte ale bucurestenilor se afla teatrele de traditie: Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Nottara si Teatrul Bulandra.

 

Iar criteriul principal de alegere a unui spectacol, pentru 87% dintre participantii la studiu il reprezinta actorii.

 

 

Fest(in) pe Bulevard


 nottara teatru

                                Festivalul Fest(in) pe Bulevard isi propune reinvierea comediei bulevardiere


Apetenta noastra pentru comedie, sau mai bine zis pentru hazul de necaz a fost confirmata de procentul de 68,6%. Asa ca pentru a ne tenta si mai mult sa mergem la teatru din toamna, Teatrul Nottara a lansat deja invitatia la un festival de teatru bulevardier, care are drept tema un festin al hazului de necaz – criza, in toate formele sale.

 

Fest(in) pe Bulevard se va desfasura intre 12 si 19 octombrie si va fi un festival international. Cele doua sectiuni, Bulevardul Comediei si Criza teribila, monser! ne gadila deja imaginatia.

 

Sectiunea Crizei va avea urmatoarele spectacole: Povestea zapezii negre, de Jean-Yves Picq (Cie Scene en Vie, Grenoble, Franta), Woyzeck, de Georg Buchner (Pygmalion Theater, Viena, Austria), Bautorul de roua, de Sanja Domazet (Teatrul Naţional Sterija din Varset, Serbia), Liselotte si luna mai, de Pozsgai Zsolt (Teatrul Dramatic si de Papusi Vrata, Bulgaria), Candid (Teatrul Tandarica din Bucuresti) si premiera Teatrului Nottara, Matrimoniale, regia Diana Lupescu, dupa un text de Lia Bugnar.

 

Iar pe Bulevardul Comediei vor defila piesele: Leonida Gem Session, o adaptare dupa I.L. Caragiale, semnata de Tompa Gabor si Andras Visky de la Teatrul Maghiar de Stat din Cluj si Familia Tot, de Orkeny Istvan, pus in scena de Victor Ioan Frunza de la Centrul Cultural UNESCO Nicolae Balcescu.

 

Nu ne mai ramane decat sa trecem cu bine de caldura mare a verii, pentru ca in toamna avem intalnire, negresit, la teatru cu multi monseri.

Distribuie