Fie că este vorba despre o trupă, un muzician, fie despre un curent muzical sau un experiment, filmele documentare despre muzică și oamenii care o compun îi invită pe spectatori la o experiență culturală și umană specială.
Prima ediție DokStation, singurul festival de filme documentare muzicale din București, va avea loc între 23 și 25 septembrie. DokStation se adresează atât publicului pasionat de film și muzică, cât și comunităților cartierelor bucureștene. În cele trei zile, DokStation va avea un program alcătuit din filme documentare recente, în premieră în România, care descoperă povești despre muzică - povești din studio, de pe scenă și din culise, povești despre muzici, vorbe și viziuni, povești ale unor muzicieni cu eșecurile și succesele lor.
Proiecțiile vor avea loc în câteva cartiere din București, în cele două spații ale Centrului de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București, CreART – Grădina cu filme și Teatrelli (sectorul 1), la Teatrul de Vară “Mihai Eminescu” – Parc Lia Manoliu (sectorul 2), la Expirat Halele Carol (sectorul 5) și în Amfiteatrul Parcul Drumul Taberei (sector 6).
Primele patru titluri din programul DokStation sunt Gary Numan: Android in LaLa Land (2016), regia Steve Read, Rob Alexander, un documentar ce-l omagiază pe nașul muzicii electronice pop, Eat That Question: Frank Zappa in His Own Words (2016), regia Thorsten Schütte, un omagiu energic și tăios editat adus muzicianului Frank Zappa, Imagine Waking up Tomorrow and all Music has Disappeared (2015), regia Stefan Schwietert, în care fostul solist al formatiei The KLF realizează un experiment muzical, încercând să-și imagineze cum ar fi o lume în care muzica dispare, și Imagini din vis (2016), regia Sorin Luca, despre talentatul muzician Rodion Roşca, pionier al muzicii electronice din România.
În perioada următoare vor fi anunțate și celelalte titluri din program și, totodată, detalii despre concerte, DJ set, sesiuni Q&A cu invitați străini ce vor acompania vizionările filmelor documentare.