Liminal, primul festival de arta, stiinta si tehnologie din Bucuresti, va avea loc in perioada 31 octombrie - 5 noiembrie. Festivalul propune publicului o expozitie de arta trans-media, o serie de discutii teoretice si un hackathon in cadrul caruia participantii vor dezvolta sisteme si dispozitive de teraformare pentru a coloniza alte planete.
Expozitia “The Good Life”, ce va fi vernisata pe 31 octombrie la Palatul Cantacuzino, deschide festivalul Liminal propunand o selectie internationala de lucrari ce au la baza un proces complex de cercetare si care se situeaza la intersectia dintre arta, filosofie contemporana, activism si tehnologie.
Aceasta va fi urmata de Liminal Talks - sesiune de discutii ce va avea loc pe 2 noiembrie, la Point Art Hub, cand vom explora felul in care tehnologia ne modeleaza perceptia asupra vietii si implicit modul de raportare si de a actiona in cadrul acesteia. James Williams (directorul Institutului pentru Studiul Internetului de la Universitatea Oxford), Constantin Vica (specialist in filosofia noilor tehnologii), Abby Rose (co-director al organizatiei Tech For Good Global din Londra), teoreticianul Stefan Tiron, Maria Guta (director creativ al World Virtual Reality Forum din Elvetia) si Rachel Uwa (“School of Machines, Making and Make-Believe” din Berlin) sunt invitatii editiei Viata Buna si vor oferi diferite perspective ale impactului tehnologiei asupra culturii contemporane si a stilului nostru de viata.
Tot in cadrul acestui eveniment se va lansa publicatia Mindcraft Stories, ce constituie un preambul tiparit al unei platforme online care se implica in cele mai noi dezbateri din aria stiintelor si tehnologiilor, realizand o radiografiere a inovatiei si creativitatii socio-tehnice din toată lumea. Evenimentul se va incheia cu o petrece animata de Orbita Lacustra.
Cel de-al treilea eveniment al festivalului este un hackathon de teraformare ce urmareste un scenariu imaginat de echipa Modulab: ducem mai departe, ca specie, instinctul de explorare si ocupare a unor noi teritorii. Noile conditii de pe planeta Pamant ne imping sa dezvoltăm o colonie pe o planeta nelocuibila. Scopul echipelor ce participa la hackathon este acela de a dezvolta si crea, avand la dispozitie componente, unelte si expertiza din partea Modulab, cele mai creative dispozitive sau kit-uri ce pot fi utilizate pentru a modifica conditiile de pe planeta respectiva astfel incat sa poata sustine viata umana. In seara zilei de 3 noiembrie se va da startul hackathonului ce va dura pana la sfârsitul zilei de 5 noiembrie.