Primăria Municipiului București prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție organizează în perioada 16-18 septembrie 2016, evenimentul „Povești de București”, în Parcul Herăstrău – intrarea Charles de Gaulle.
Timp de trei zile, intre orele 11:00 – 22:00, vom recrea atmosfera Bucureștiului de altădată, oferind publicului spectacole artistice, muzică de promenadă, parada costumelor de epocă, „Bătaia cu flori”, plimbări cu trăsuri, teatru pentru copii, produse hand-made, statui vivante, animatori, echilibristică pe monociclu. „Povești de București” este un eveniment care se înscrie în seria de manifestări organizate de Primăria Capitalei, de Zilele Bucureștiului, cu intrare liberă și se adresează tuturor categoriilor de vârstă prin activitățile culturale și recreative organizate.
Parada costumelor de epocă adună în fiecare an, între orele 11:00 – 20:00, sute de spectatori dornici să admire domni și domnițe în haine de sărbătoare, care vor defila elegant pe aleile parcului. De asemenea, cei prezenți vor asista între orele 11:00 – 22:00 la spectacole cu statui vivante, animatori și mimi, precum și la demonstrații de echilibristică pe monociclu.
„Bătaia cu flori” va aduce și anul acesta culoare și veselie pe aleile Parcului Herăstrău, duminică, 18 septembrie, între orele 17:30 - 18:00. „Bătaia cu flori de la șosea” datează din 1890 și se sărbătorea an de an, fiind un prilej de bucurie pentru bucureșteni.
Târgul Bucureștiului pune la dispoziția vizitatorilor o gamă diversificată de produse artizanale confecționate de meșteri populari și artiști plastici, iar Grădina Culinară îi așteaptă pe bucureșteni cu preparate din bucătăria tradițională românească, fiind un spațiu unde pot încerca rețete autohtone, dar și un mod alternativ de relaxare în aer liber, alături de familie și prieteni. Aceste zone sunt deschise publicului în intervalul orar 11:00-22:00 – vineri, 10:30 – 22:00 – sâmbătă și duminică.
Teatrul de animaţie Ţăndărică și Teatrul „Ion Creangă” au pregătit spectacole de teatru prin intermediul cărora cei mici vor fi purtați în lume magică a poveștilor, sâmbătă si duminică între orele 10:30 -11:00.
Programul artistic include folclor românesc, dar și spectacole ale minorităţilor şi comunităţilor naţionale. Pe scena din Parcul Herăstrău vor urca minoritățile slovacă, evreiască, croată, ucraineană, sârbă, maghiară, germană, rromă, turco-tătară, greacă, italiană, rușilor-lipoveni, comunitatea aromână, precum și Ansamblul „Ciprian Porumbescu” din Suceava, Ansamblul „Mureşul” din Târgu Mureş, Ansamblul „Cindrelul – Junii Sibiului” din Sibiu, Ansamblul „Timişul” din Timişoara. Din programul artistic nu lipsesc romanţele, muzica de promenadă, muzica de petrecere și melodiile celebre din Bucureștiul interbelic, interpretate de Ozana Barabancea Band, Silviu Biriș și București Band, Alesis, Maria Buză și Taraful “George Pătrașcu”, Marius Mihalache, Orchestra Naţională „Valahia” – dirijor Marius Zorilă, împreună cu Lavinia Goste, Ionuţ Ungureanu, Ovidiu Homorodean, Constantin Lătăreţu, Ştefania Rareş.