Str. Aeroport, 2, Timisoara
1960 - s-a construit sediul aeroportului pe actualul amplasament, în vecinătatea comunei Ghiroda.
1975-1980 - s-a realizat prelungirea pistei de aterizare-decolare aeronave, de la 2500 la 3500 m şi au fost inaugurate clădirile terminalului pentru zboruri internaţionale, turnului de control, salonului oficial şi clădirii administrative.
1980-1990 - pe aeroport au operat atât curse interne, Timişoara - Bucureşti şi Timişoara - Constanţa, cât şi curse internaţionale, spre Frankfurt, New York, Chicago.
2003 - 6 februarie, aeroportul şi-a regăsit identitatea spirituală în persoana pionierului aeronauticii mondiale - bănăţeanul - Traian Vuia; pe 19 mai a fost inaugurată aerogara tranzit, aeroportul devenind nod aerian, legând importante oraşe din România cu oraşe din Italia şi Germania.
Secolul XX a reprezentat o perioadă crucială în istoria aeronauticii mondiale, marcând începutul şi, ulterior, dezvoltarea fără precedent a unei noi forme de locomoţie: zborul cu aparate mai grele decât aerul.
Astfel, ceea ce în mitologica poveste a lui Icar părea doar un vis nebunesc a devenit, treptat, o realitate obiectivă. Pentru omul secolului XXI, zborul este o banală modalitate de transport, cea mai rapidă si, paradoxal, cea mai sigură.
La aceasta transformare, un rol deosebit l-a jucat si inginerul român Traian Vuia, care, pentru prima data în evoluţia umanităţii a reuşit să se ridice în aer cu un aparat de zbor autopropulsat.
El a indicat o cale de urmat pe care ştiinţa şi istoria au validat-o.