Asociatia Mai bine

Adresa

Amurgului, Dacia, Iasi(Bl. SA2, Ap. 15)

Contact

Informatii generale

WI-FI
Parcare
Plata cu cardul
Aer conditionat

Alte informatii

Descriere loc

Domeniile noastre de interes şi acţiune:

 

  • promovarea unui spirit civic şi a responsabilizării sociale;

  • sprijinirea grupurilor defavorizate;

  • încurajarea comerţului local şi a comerţului echitabil;

  • ecologie/ protecţia mediului;

  • promovarea artizanilor şi păstrarea tradiţiilor româneşti;

  • crearea unei platforme pentru educaţie pentru dezvoltare durabilă;

 

 

Viziunea noastră de "mai bine" se referă la un stil de viaţa etic, ecologic si echitabil, calităţi care se completează şi se suprapun deopotrivă, dupa cum veţi observa răsfoind paginile acestui site.

 

 

Au trecut aproape două decenii de când românii au luptat pentru libertate, noţiune pe care (prea) mulţi dintre noi o inţeleg astăzi într-un mod greşit. Am ajuns o societate de consum care se îndreaptă galopând spre ceea ce francezii numesc 'capitalisme sauvage’, adică un capitalism sălbatic.

 

 

Majoritatea covârşitoare suntem orbi la realitatea în care trăim. Poate pentru că, vorba Micului Prinţ, „nu vedem bine decât cu inima, esenţialul ramâne invizibil pentru ochi” şi prea mulţi dintre noi ne-am desensibilizat într-un mod acut devenind un fel de roboţei, simple unităţi sociale de consum.

 

 

Revenirea la un echilibru cu natura, reducerea inegalităţilor sociale şi schimbarea radicală a economiei mondiale pot părea toate utopii pentru generaţia noastră pentru că cei mai mulţi dintre noi nu vom trăi să vedem aceste schimbări. Această realitate nu trebuie sa ne ducă cu gândul la neputinţa noastră, ci mai degrabă sa ne determine să inţelegem rolul cheie, decisiv pe care îl avem în asigurarea unei lumi mai bune.

 

 

 

Valorile noastre determină felul în care trăim. Acordăm mai multă atenţie, timp şi bani lucrurilor pe care le valorăm. Sistemul de valori al prietenilor, al familiei şi al comunităţii în care trăim, adică al mediului în care ne aflăm reprezintă fundaţia personalității noastre şi deci a modului în care ne comportăm.

 

 

Descoperirea valorilor autentice devine o sarcină grea în era noastră informaţională în condiţiile în care, deseori, mijloacele de comunicare în masă promovează un adevărat cult al nimicului.

 

 

Mai bine valorează, într-o ordine aleatoare: toleranţa, solidaritatea inter- și intranaţională, altruismul, echitatea, nonviolenţa, protecţia naturii, respectarea drepturilor naturii, ale omului, ale animalelor şi demnităţii umane, diversitatea culturală, diversitatea etnică, libertatea de exprimare, transparenţa, simplitatea, simţul umorului, responsabilitatea, spiritul civic, voluntariatul, creativitatea...

 

Sperăm să te ajutăm să (re)descoperi valori pe care să le consideri demne de adoptat şi care să-ţi ghideze viaţa şi să te determinăm astfel să trăieşti mai bine!

Distribuie

Vezi si: Vezi toate