Multa vreme Casele de Cultura ale Studentilor au fost nuclee de manifestare a artei studentesti, supape de defulare intr-o lume in care liberatea de exprimare era mai SF-ista decat Star Trek. Evenimente politice din anii '90 au insemnat o schimbare majora in societatea romaneasca. Reculul schimbarii s-a facut simtit si in familia Casei de Cultura a Studentilor din Timisoara. Astazi, activitatea noastra se structureaza in jurul a doua piloane:
- activitatea "clasica" - sa o numim asa - sau activitatea de cerc. Ce este de fapt un cerc studentesc? Este o modalitate consacrata de lucru cu studentii. Un cerc are un domeniu de activitate (Ex: cenaclu, fotografie, isorie etc.) si un referent de specialitate care care coordoneaza activitatea, atat din punct de vedere artistic, cat si organizatoric.
- activitatea gen "centru de resurse" - adica oferim acces la baza noastra materiala, in special spatii amenajate pentru conferinte, training-uri, workshop-uri artistice si nu numai, concerte. Cine poate sa beneficieze de aceste resurse? studentii, organizati sau neorganizati. Mecanismul este urmatorul: o initiativa propusa sub forma de proiect, cerere de finantare, aprobata de conducerea CCS, un contract de parteneriat si cateva detalii practice. Preocuparea noastra este sa reducem birocratia la minim…
Restul sunt chestiuni administrative, specifice unei institutii publice de amploarea Casei de Cultura a Studentilor si care ne ocupa o parte semnificativa din timp si resurse.