Bulevardul Lascar Cataragiu, Piata Romana, 1, Bucuresti
Amiralul Vasile Urseanu, pasionat de astronomie a daruit semenilor sai aceasta originala constructie capabila sa deschida ferestrele cerului.
Observatorul astronomic Bucuresti este o emblema a orasului. Amenajat chiar in fosta locuinta a lui Vasile Urseanu, si amenajat corespunzator, rolul observatorului astronomic este de a deschide orizontul celor pasionati de astronomie.
Cum se poate ajunge la Observatorul astronomic?
Observatorul astronomic e situat intre Piata Romana si Piata Victoriei, pe bulevardul Lascar Catargiu si se poate ajunge aici foarte usor din mai multe directii.
Cat costa vizitarea Observatorului astronomic din Bucuresti?
Pretul unui bilet este de 5 lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari biletul costa 2 lei. Nu este necesara programare pentru vizita, insa programarea este recomandata pentru grupuri mai mari de 20 de persoane.
Pentru fotografiere se plateste o taxa suplimentara de 15 lei.
Care este programul de vizitare?
Programul de vizitare variaza de la un anotimp la altul. Pentru programul actualizat, este recomandat sa vizitati pagina oficiala a observatorului astronomic: http://www.astro-urseanu.ro/vizitare.html
Alte informatii utile despre Observatorul astronomic din Bucuresti:
Ridicata in primul deceniu al secolului trecut, construita sa arate ca o corabie ancorata chiar in centrul orasului Bucuresti, cladirea ce gazduieste Observatorul Astronomic al municipiului Bucuresti a fost inaugurata in toamna anului 1910 (atestarea documentara este mentionata in paginile revistei "Orion", prima revista romana de astronomie, care, in numarul, trimestrul IV/1910, anunta inaugurarea Observatorului Astronomic "Amiral Vasile Urseanu".
Observatorul Astronomic "Amiral Vasile Urseanu" desfasoara o gama larga de manifestari, care i-au conferit acestuia, pe linga functiunea sa oficiala, de institutie muzeistica de popularizare a astronomiei, si statutul de important centru de cultura stiintifica, admirat si cautat atit de catre specialisti si iubitori ai astronomiei, cit si de catre mass-media si publicul larg." Dr. Harald Alexandrescu