Strada Cutitul de Argint, Tineretului, 4, Bucuresti
Parcul Carol, fost Parcul Libertatii, a fost amenajat intre anii 1900-1906 dupa planurile arhitectului peisagist francez Eduard Redont si a fost inaugurat in 1906 pentru a sarbatori 40 de ani de domnie a regelui Carol I.
Suprafața initiala a parcului a fost de 36 de hectare, pe 2 hectare din suprafata totala fiind amenajat un mic lac de agrement. La amenajarea parcului au fost folositi 4.206 de arbori mari, 5.983 de arbori coniferi, 48.215 de arbuști, precumsși numeroase plante si flori.
Parcul continea si cateva pavilioane expozitionale si cladiri anexate acestora. Conform planurilor intocmite de Stefan Burcus, Victor G. Stefanescu si I. Berindei, a fost construit un castel de apa, denumit "Cetatea lui Vlad Tepes". In fata Palatului Artelor, devenit ulterior Muzeul Militar pana in 1938, an in care palatul a luat foc si a fost demolat după cutremurul din 1940, a fost construita o cascada mare, dupa planurile arhitectilor Petculescu si Schindl. Cascada era strajuita de 3 sculpturi efectuate de Filip Marin, Dimitrie Paciurea si Karl Storck. Cele 3 sculpturi sunt "Frumoasa adormita" si 2 tineri nud, cunoscuti sub denumirea de Gigantii. Dupa construirea Mausoleului, gigantii au fost mutati pe marginea aleii Centrale a parcului.
In interiorul parcului au fost construite Arenele Romane, un complex destinat spectacolelor in aer liber, si o moschee in apropierea lacului de agrement.
Parcul Carol este inscris pe Lista monumentelor istorice din 2004. Printre obiectivele turistice pe care le mai adaposteste se afla si: fantana Cantacuzino, realizata in stil neoclasic in anul 1870; Monumentul Eroilor (1962), opera arhitectilor Horia Maicu si Vasile Cucu; Monumentul Eroului Necunoscut, adus de la Marasesti in 1991; Muzeul National Tehnic Prof. Ing. Dimitrie Leonida, inaugurat in 1909 si Fantana Zodiac.