Copiii orfani din cadrul Asezamantului Social „Sfantul Ioan Botezatorul” din Aiud au avut parte de o surpriza foarte placuta pregatita de conducerea institutiei. Micutii au fost trimisi intr-o tabara in Sovata, unde au facut explorari pe munte, si-au antrenat mintea cu jocuri educative si si-au dat drumul imaginatiei in activitatile de grup.
Conducerea Asezamantului Social „Sfantul Ioan Botezatorul” din Aiud, Alba, a decis sa-i bucure din nou pe copiii de care au grija. Pentru al patrulea an la rand, acestia au decis sa-i trimita pe micuti intr-o tabara la Sovata. Copiii au fost insotiti de psihologi, animatori socio-educative, cadre didactice si medici, personal ce a fost responsabil cu dezvoltarea imaginatiei celor mici, a asimilarii regulilor in societate si grupuri, dar si implementarea unor abilitati, precum orientarea in natura. S-au folosit in acest scop excursii in natura, jocuri educative si activitati de grup, menite sa-i invete pe cei mici sa se integreze.
"Dupa un an in care fiecare copil a facut eforturi pentru a obtine rezultate scolare bune si a avut o buna conduita in centru, in comunitate sau in scoală, tabara a fost cadoul prin care am incercat sa ii rasplatim. Această tabara a devenit deja o traditie si are atat rol recreativ, cat mai ales educativ. Le multumim tuturor celor care si-au adus aportul la buna desfasurare a acestei tabere, oameni cu suflet mare care ne sunt alaturi in munca noastra de ocrotire a acestor copii”, a spus părintele Sebastian Tocănel, coordonatorul Asezamantului Social „Sfantul Ioan Botezatorul” din Aiud, citat de ziarulunirea.ro. Tabara a fost organizata chiar inainte de startul anului scolar si copiii au avut posibilitatea sa socializeze si sa asimileze reguli de grup sau de orientare in natura. Pedagogii s-au folosit de jocuri educative pentru a-i face pe cei mici sa inteleaga si sa perceapa mai usor noile informatii.
Asezamantul Social „Sfantul Ioan Botezătorul” Aiud este o casa de tip familial in care sunt ocrotiti 15 copii orfani. Asezamzntul a fost infiintat in anul 2011 si functioneaza intr-un parteneriat intre Filiala Alba a Asociatiei Filantropia Ortodoxa Alba Iulia, Consiliul Judetean Alba, prin Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Alba, Parohia Ortodoxă Aiud 1.
Micutii au parte de hrana si adapost, sunt trimisi la scoala, iar personalul centrului incearca in timpul liber sa-i angreneze in diferite activitati care sa-i ajute sa se integreze mai usor. Periodic, sunt angrenati in activitati de grup, le sunt puse la dispozitie jocuri educative si materiale care sa-i ajute sa-si dezvolte abilitatile.