Inevitabila întrebare "unde mergem să măncâm sarmale și mici", apropo de prietenii din străinătate, nu trebuie să vă mai dea bătăi de cap. Pentru că in Bucuresti există câteva locuri mai vechi și mai noi, unde se poate mânca tradițional. Pe alocuri nu chiar ca la mama acasă, dar măcar compensează clădirile minunate, recuzita tradițională și muzica populară.
Nimeni nu poate exclude Caru' cu bere dintr-un asemenea top. E în centru, are farmec și poveste, porții uriașe de ciolan afumat cu varză, show-uri artistice (inclusiv muzică populară) și, mai ales, o clădire monument istoric.
Hanul lui Manuc
Nu e neapărat cea mai bună experiență culinară din oras, însă atmosfera sigur îi va impresiona pe vizitatorii din alte țări. Nu se întâmplă pea des să poți merge la un pahar de vin în curtea interioară a celui mai vechi han (încă funcțional) din București.
Mai nou palat al balurilor de absolvire si nunților, Cercul Militar mai păstrează farmecul vremurilor de odinioară (dar și uniformele chelnerilor, plus fețele de masă). Recunoaștem însă o anumită savoare a unei cine românești luate pe terasă în apropierea artezienei si Bucurestiul privit de la înălțimea treptelor monumentale.
Casa Universitarilor
Tot din seria "oldies but goldies", vă puteți scoate prietenii la o masă tradițională la Casa Universitarilor. Îi va impresiona mai ales casa, ferita de privirile indiscrete ce se perinda pe Dionisie Lupu de un mic parc. Ca sa nu mai vorbim despre prețurile mai mult decât rezonabile.
iar dacă doriți ca prietenii din străinătate să mănânce ceva mai bine, n-ar fi rău să puneți și Hanu' Berarilor pe listă pentru mese mari, îmbelșugate, bere la metru și show-uri de dansuri populare românești.