Doar pentru ca e frig, viscol si plin de zapada prin toate cotloanele Bucurestiului nu inseamna ca solutia e sa te izolezi complet in birou sau in propria locuinta. De ce nu ti-ai lua in fiecare zi niste ore libere ca sa (re)descoperi arta? Echipat cu manusi, caciula si fular, asa cum ne recomanda meteorologii.
Primul popas trebuie sa il reprezinte Expozitia de figuri de ceara in marime naturala de la Muzeul de Geologie, intrucat mai ai doar 2 zile la dispozitie, usile inchizandu-se pe 8 februarie la ora 17:00. Expozitia, in care poti sa-i admiri pe alde Shakespeare, Afrodita, Harry Potter sau Da Vinci, se va intoarce la muzeul mama, si anume Muzeul Figurinelor de Ceara din Sankt Petersburg curand, asa ca nu-ti rata sansa!
Tot pe ultima suta de metri si tot pana pe 8 februarie poti sa admiri opera a o serie de pictori contemporani, sustinuti de Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti si Uniunea Artisilor Plastici din Romania in cadrul expozitiei 11+ pictura, deschisa publicului la Centrul Artelor Vizuale.
Ultima Revolutie Analogica, O Cutie a Memoriei @ Make a Point
Cu o zi in plus, pana pe 9 februarie, intre orele 17:00 si 19:30, la Make a Point poti sa vezi Ultima Revolutie Analogica, O Cutie a Memoriei, un proiect prezentat in cadrul editiei cu numarul 54 a Bienalei de la Venetia. Expozitia este descrisa drept o reflectie asupra ideilor de revolutie si diviziune geo-politica, in viziunea a sapte artisti europeni atat din Est, cat si din Vest.
La Muzeul Taranului Roman primavara vine mai devreme! Pana pe 15 februarie, Expozitia de Primavara aduna o serie de artisti contemporani romani care, la fel ca si anotimpul reinnoirii, al revenirii la viata, aduc un suflu nou in arta.
Manufacturile Gobelins: patru secole de creatie @ MNAR
Pentru o atmosfera ca la curtea regala, Muzeul de Arta gazduieste pana pe 26 februarie expozitia Manufacturile Gobelins: patru secole de creatie. Tapiseriile regale (1600-1800), create pentru a decora resedintele unor regi ai Frantei, printre care Ludovic al XIII-lea, al XVI-lea sau Henric al IV-lea.
Pe langa faptul ca-ti dezvolti cultura generala intr-ale artei, expozitiile mai au un efect puternic: incepi sa privesti lumea cu alti ochi... Si, de ce nu, te mai si redescoperi!