Se vorbeste zilnic despre strategii in lupta cu toropeala din oras: medicamente, limonade, tinute sumare, gandire pozitiva. Totusi, insistam ca cea mai benefica solutie, pe multe planuri, o reprezinta vizita la muzee si galerii: spatii racoroase, multe din ele cu terase si lume faina, plus expozitii care merita admirate. Iata un final de saptamana pozitiv in capitala.
In muzee
Good Girls @ MNAC
La Muzeul Taranului Roman, unul din spatiile noastre preferate din oras, ai intotdeauna ceva de facut si de vizitat. In perioada aceasta sunt deschise concomitent 3 expozitii, care mai de care mai diferite.
Piatra si fierul include un monument de arhitectura civila romaneasca din secolul al XVII-lea, ridicat din piatra de talie slefuita, precum si un patrimoniu de fier, arama si argint: vase de bulion, frigarui, ibrice si multe altele.
Viata si obiceiurile croatilor din Romania sunt prezentate in imagini reprezentative: costume, obiceiuri, obiecte, in cadrul expozitiei Croatii ieri si azi.
Lucrarile Militzei Sion. Intre arte vizuale si arhitectura prezinta orase imaginare, insa construite pe o baza reala, intr-o viziune mai putin prapstioasa intre arhitectura si plastica.
Fetele bune se intalnesc la Muzeul National de Arta Contemporana. La fel si una din cele mai frumoase terase ale Bucurestiului, la etajul 4 al muzeului, in interiorul Casei Poporului.
Good Girl - Memory Desire Power este o expozitie internationala, axata pe 3 concepte des intalnite in practicile femeilor artisti: amintirea, dorinta si puterea. Si nu vorbim de feminism, ci de un must-see.
Te pasioneaza publicitatea si design-ul? O buna ocazie sa le descoperi inceputurile o reprezinta vizita la Muzeul National de Arta, unde Lucian Bernhard. Publicitate si design la inceputul secolului XX te introduce in lumea lui Bernhard, graficianul care a influentat decisiv limbajul publicitatii moderne in 70 de ani de activitate.
Tot la MNAR, gravurile lui Utagawa Kuniyoshi ne prezinta o selectie de 59 de gravuri ale acestui maestru in gravura japoneza cu razboinici si eroi, intr-o incercare de valorificare a patrimoniului de gravura japoneza a muzeului.
In galerii
Galateca
Acest trend al galeriilor ca spatii alternative in care se imbina arta, socializarea si cele mai memorabile iesiri in oras scoate la lumina artisti mai putin cunoscuti, dar cu potential si talent demn de remarcat.
Acuarela si a sa galerie Imbold gazduiesc deseori lucrari de arta suprinzatoare, intr-un spatiu in care vechiul si noul se imbina ideal. Ce te faci cu calul roz? este prima expozitie personala a pictoritei Elisabeta Gherghel, 7 lucrari axate pe relatia copilului cu obiectul insufletit.
Alex Conu, fotograf nominalizat la Astronomy Photographer of the Year 2013 expune la F64 Luminile Nordului, o aventura dincolo de Cercul Polar, in Insulele Lofoten.
Revenim in Romania, unde sculptorul Mircea Roman, singurul artist contemporan licitat alaturi de Grigorescu, Tonitza, Aman si Petrascu, expune o serie de lucrari, la Galateca.
Reflectii, o expozitie a Ancai Hurubaru si a Iuliei Ignat, reuneste 15 lucrari de ceramica si grafica, intr-un spatiu denumit strategic Sfantul Tus aka Saint Ink.
Refreshment sa fie, avem cu ce.