Mult indragitii Minions au reusit sa creeze dispute intr-o comunitate din Marea Britanie, dupa ce autoritatile locale au decis sa inlature semnele cu ei de la intrarea in localitate. Locuitorii s-au declarat foarte deranjati si s-au mobilizat pe internet pentru revenirea asupra deciziei.
Animatia care a atras deopotriva adulti si copii din toata lumea este acum subiect de suparare intr-o localitate din Marea Britanie. Minions este o localitate micuta din tinutul Cornwall, Regatul Unit, iar numele satului a fost imediat asociat cu celebra animatie. Localitatea este datata documentar din 1613, dar a devenit o atractie pentru turisti dupa ce s-a declansat febra Minions.
Imediat dupa ce animatia a fost lansata cu atat de mult succes, semnele care indicau intrarea in localitate au fost decorate cu celebrele personaje, Stuart, Kevin si Bob, care urau "Bun venit in Minions". Desi o initativa simpla, a avut un succes imens. Satucul s-a transformat intr-o destinatie turistica si cei mai multi se opreau la intrarea in localitate pentru a-si face poze cu semnul de intrare in sat.
Acesta a fost insa si motivul pentru care autoritatile din tinutul Cornwall au decis sa demonteze pancarta cu minionii si sa se revina la semnul serios, care era inainte de aparitia animatiei. Alesii locali au fost deranjati de faptul ca foarte multi turisti se opreau pentru poze inainte de intrarea in sat si puneau astfel in pericol circulatia pe acel segment de drum.
Initiativa autoritatilor locale a fost in neconcordanta cu parerile englezilor. Acestia au fost revoltati si au creat o pagina de Facebook prin care au incercat sa stranga cat mai multi sustinatori pentru pastrarea minionilor pe semn. Ideea a strans rapid mii de sustinatori, care au venit si cu idei: "Nu-mi vine sa cred ca l-au demontat. Multi oameni calatoreau in acest sat pentru a-l vedea. Macar ca semnul sa fie montat intr-o parcare, in localitate, astfel incat turistii sa se pozeze in continuare, apoi sa viziteze si localitate", a declarat Leigh Parker, unul dintre cei care s-au revoltat, conform Daily Mail.
In replica, autoritatile din Cornwall au declarat ca semnul a fost platit de producatorii animatiei, Universal Studios, si a avut caracter temporar. Nu este insa o explicatie pe placul locuitorilor, care considera ca acea pancarta aduce multe beneficii localitatii.