Nu stiu cum sunteti voi, dar eu, cand aud de o locatie noua de party, imi salta sufletul de fericire. Pentru ca simt ca Bucurestiul underground e saturat de locatii alternative si industriale si parca era nevoie de o locatie mai sofisticata. Cam asta ar putea fi cuvintele care sa descrie clubul Barrio, de la parterul Complexului Mazagran, unde vineri seara muzicianul britanic Andy Stott a dat frau liber ritmurilor techno innebunitoare.
Precedat de figura deja celebra, dar in permanenta reinventare - Ion, sub noul pseudonim, Utopus, urmat de prezenta feminina si fermecatoare Meewee si de HJK, cunoscut si ca Hijack, Jackhammer Jesus sau Djahz, Andy Stott a oferit oamenilor aventurati in casa aristocrata si impunatoare de vizavi de Tonka Cafe o seara deosebita.
Pentru a putea intra cu adevarat in atmosfera petrecerii de vineri seara, este nevoie de o scurta descriere a setting-ului. Petrecerea se desfasura in trei incaperi incarcate de bazoreliefuri, candelabre pretioase si tablouri supradimensionate, de o expresivitate usor ostenativa. Doua dintre camere urmareau modelul de foyer de teatru, cu canapele, masute, tigari si discutii, iar incaperea principala gazduia sufletul petrecerii. In fata unui bar imens, oamenii dansau urmarind labirintul construit din gazon, care ocupa intregul perete din spatele pupitrului de DJ. Acesta era incadrat de doua picturi in oglinda, ilustrand doua tipe in posturi specifice fetei de la pagina 5.
DJ-ul din Manchester nu s-a lasat mult asteptat. S-a instalat la aparate in jurul orei doua, in uralele publicului care strangea randurile sa observe mai abitir abilitatile acestui artist care in doisprezece ani de activitate a trecut discret prin toate genurile muzicale electro, de la Detroit techno la post dubstep. Anul trecut, EP-ul sau, We stay together, lansat la casa de discuri Modern Love, a fost evaluat de catre cunoscutul site de muzica Pitchfork ca fiind una dintre cele mai tulburatoare, totodata puternice muzici dance a anului. Specialistii intr-ale genre-urilor muzicale il incadreaza pe Andy Sttot cu cel mai recent sound al sau in spatiul techno disfunctional sau broken house, iar la Bucuresti el a oferit o mostra, adaugand in set-ul sau puternice accente minimal, asezonate cu sunete primitive, industriale.
Gasindu-si inspiratie in muzicile celor ca DJ Shadow, Depeche Mode, The Cure sau Bjork, Andy Stott ofera o experienta de party cu totul diferita, uneori greu digerabila dar plina de energie. Iar cand totul se desfasoara sub acoperisul unei cladiri construite la sfarsitul sec XIX, sub atenta indrumare a unui arhitect francez si care a servit drept resedinta familiei de boieri bucuresteni Catargi, rezultatul nu poate sa fie decat delicios.