Parcul Kiseleff are un farmec aparte, care nu a disparut nici macar dupa ce epoca faimoaselor batai cu flori de la Sosea a apus. Pe vremuri, in perimetrul in care au aparut parcul si soseaua cu acelasi nume - cel al generalului rus, Pavel Kiseleff -, se intindea o padure, inghitita de extinderea si dezvoltarea orasului.
Astfel, in zona delimitat de bulevardele Ion Mihalache, Aviatorilor plus strada Ion Mincu se punea pe la 1832 la cale planul unui parc, o data cu aparitia Soselei Kiseleff. Dar pentru ca si pe atunci, ca si acum, distanta intre proiect si realizare se traduce in ani, parcul a fost inaugurat abia in 1847. De planurile si realizarea acestuia s-a ocupat acelasi arhitect care si-a pus amprenta si asupra Gradinii Cismigiu, Karl Wilhelm Mayer.
Parcul are 31.690 de metri patrati si a fost populat cu tei, statui, chioscuri si flori. In zona a stat o vreme si pictorul Stefan Luchian, dar poatecel mai celebru eveniment legat de Kiseleff il constituie faimoasele batai cu flori care aveau loc pe 10 mai, de Ziua Regelui.
Parcul si Soseaua au fost si au ramas unul dintre locurile preferate de promenada ale bucurestenilor; diferenta este ca astazi nu ne mai batem cu flori, dar ne putem bucura de sport urban in cadrul Via Sport.