Dax Shepard, cu a lui figura inconfundabila, intra de aceasta data in pielea lui Charlie Bronson, un barbat inscris in programul Protectia Martorilor. Ca urmare, acesta paraseste Los Angeles-ul in favoarea unui mic orasel prafuit, in care traieste acum o viata idilica alaturi de Annie (Kristen Bell). Un cliseu al filmelor americane sau o regula generala a Whitness Protection-ului?
Cand Annie primeste slujba mult visata (unde altundeva daca nu in L.A.-ul parasit cu ceva timp inainte), Charlie se hotaraste sa isi conduca prietena la interviu. Acesta este punctul din care spectatorii de gen masculin vor urmari filmul Loveste si fugi / Hit and Run cu mai multa bunavointa: de la naftalina e scos un Lincoln Continental, pentru ca mai apoi sa apara si alte masini care par ca aduc Hit and Run mai aproape de Fast & Furious. Nimic mai fals.
Desi complicatiile apar, iar pe urmele lui Charlie se afla fostii sai parteneri de jafuri, un agent de paza si fostul prieten al lui Annie, actiunea e un du-te-vino intre dulcegariile dintre cei doi porumbei si urmaririle usor amortite cu masini. Precum si un du-te-vino intre poantele nu chiar sclipitoare, dar in mare parte vulgare (dintre care cele mai reusite sunt rasisto-homofobe) si verticalitatea enervanta a personajului feminin. Pe scurt, intre momente cand te intrebi de ce ai iesit din casa si momente in care parca uiti sa mai verifici ora!
Totusi, Annie nu este morala pana la exasperare, iar situatiile cliseice nu reusesc sa sece filmul de o oarecare atmosfera. O aditie bine-venita este Bradley Cooper, care mai arunca niste condimente in supa Hit and Run si care face dovada vie a faptului ca si dread-urile pot fi purtate cu demnitate.
Situatiile comice exista, iar probabil ca multa lume va considera filmul o comedie savuroasa. Eu una am intrat in sala crezand ca ma asteapta 2 ore de somnolenta si am iesit cu asteptarile dezamagite; de dormit nu am dormit, dar nici portia de ras nu a fost cea mai consistenta.