• Share

Noul Huck Finn vorbeste germana si se da cu pluta pe plaiuri mioritice

Noul Huck Finn vorbeste germana si se da cu pluta pe plaiuri mioritice

 

In caz ca aveti chef sa iesiti cu copii la film zilele acestea, puteti pune pe lista productia Huck Finn, regia Hermine Huntgeburth. Dupa care poate ii indemnati sa citeasca si cartea care a stat la baza ecranizarii, Aventurile lui Huckleberry Finn de Mark Twain. Probabil o sa vi se para usor ciudat sa-i auziti pe Huck sau pe Tom vorbind germana, dar asta nu e tot. Pentru ca nici peisajele in care s-a filmat nu sunt tocmai americane ci… romanesti.

 

 

huck finn

 

 

Productia a fost filmata aproape integral pe plaiuri mioritice, bine camuflate in spatele decorurilor povestii despre libertate si prietenie. Imbogatit peste noapte, Huck nu se poate adapta noii lui vieti care-l obliga sa-si puna costume bine ferchezuite si sa se poarte precum un domnisor. Si cum ajunge la o concluzie foarte interesanta in contextul social al zilelor noastre, si anume ca banul te transforma in sclav, isi vinde averea pentru un dolar ca sa fie din nou un om liber. Dupa care va urma povestea a calatoriei sale cu pluta pe Mississippi la finalul careia se va naste o frumoasa prietenie intre pustiul alb si sclavul fugar Jim (Jacky Ido). 

 

In Huck Finn veti gasi toate ingredientele unui film de aventuri: personajele negative, urmaririle, suspansul, umorul, povestea cu morala, calatoria transformationala a eroului. Iar simpaticul Leon Seidel reuseste sa-i dea credibilitate nazdravanului Huck, cel mereu pus pe sotii.

 

Il veti vedea chiar si pe Mark Twain, intr-un moment cheie al filmului, in care-si intalneste propriile personaje, dandu-le o mana de ajutor. Poate nu este cea mai buna ecranizare din toate timpurile a cartilor scriitorului american, dar este un film placut, de vazut in familie la cinema.

 

Click pe foto pentru marire

huck finn huck finn
huck finn huck finn

Foto: Tom Trambow

Distribuie