Din Europa in Craiova si apoi la Bucuresti, acesta este traseul pe care centrul Club Electro Putere l-a facut pana in acest moment, cand poposeste in capitala, ocazie cu care va avea loc si marea inaugurare.
Acest centru de arta si cultura contemporana a facut multe popasuri incepand cu 2009, cand a fost infiintat de catre Adrian Bojenoiu si Alexandru Niculescu. Cei doi s-au oprit la Leipzig cu expozitia Romanian Cultural Resolution, au expus in cadrul celei de-a 54-a Bienala de Arta de la Venetia si au participat la targul Supermarket din Stockholm.
Dupa acest sir de evenimente, s-au intors in Craiova. Sediul centrului CEP se afla in cladirea clubului cultural al Sindicatului Independent al uzinei Electroputere. Cladirea a fost construita in anii 70 si de atunci a functionat sub o multime de forme: ca centru al activitatilor culturale pentru proletariatul uzinei sau ca platforma de control si de propaganda pentru partidul comunist; dupa aceea, spatiul a fost folosit ca bar, club de noapte si sala de fitness. Abia din 2009 cladirea isi ia titulatura de centru de cultura contemporana.
Dar istoria centrului Club Electro Putere nu se opreste aici. CEP face un pas inainte odata cu inaugurarea Club Electro Putere in Bucuresti de joi, 28 iunie. Cu ocazia deschiderii filialei din Bucuresti, centrul lanseaza si doua proiecte: Dictando si Turul Romaniei in 7 zile.
Prin aceste proiecte - si nu numai, cei doi fondatori sunt interesati sa analizeze practicile umane contemporane ce corespund manifestarilor cu caracter cultural si sa creeze o alternativa la consumul de noncultura.
Prin urmare, chiar daca drumul parcurs de Club Electro Putere a fost unul neasteptat, initiativa centrului este promitatoare, motiv pentru care merita primita cu entuziasm.