• Share

Politia Capitalei initiaza - Bucuresti, cel mai sigur oras - o campanie de informare si protectie adresata turistilor straini

Politia Capitalei initiaza - Bucuresti, cel mai sigur oras - o campanie de informare si protectie adresata turistilor straini

 

Cand iesim zilele acestea la o terasa ori pentru o noapte de petrecere in Centrul Vechi nu ne mai gandim probabil la intreaga lui istorie care incepe in secolul al XIV-lea, cu o perioada de inflorire a mestesugurilor in secolul al XIX-lea.

 

Si nu ne mai amintim prea des nici de perioada de tansformare a zonei, care a insemnat ani de zile de iz de santier si strazi pline de gropi. Cert e ca Lipscaniul a devenit in ultimii cinci ani centrul trepidant al distractiei bucurestene.

 

 

lipscani

 

 

Si, desi in ultima vreme, o parte a locuitorilor orasului simte nevoia unei indepartari de centru, pentru turistii straini sau pentru studentii din afara, veniti la studii in Bucuresti, majoritatea drumurilor distractiei duc spre Lipscani.

 

Ca urmare a acestei realitati, Politia Capitalei scoate la inaintare in aceasta vara o campanie menita sa previna transformarea in victime a turistilor straini.

 

 

Campania Bucuresti, cel mai sigur oras

 

 

 centrul vechi

 

 

Campania se numeste Bucureşti, cel mai sigur oras, ceea ce nu e rau, avand in vedere ca majoritatea strainilor au deja o parere buna apropo de siguranta pe strazile capitalei, si va fi activa in perioada 1 iulie - 15 septembrie.

 

Din dorinta de a-i preveni pe straini in legatura cu pericolele care-i pot pandi pe strazile capitalei, autoritatile au realizat materiale informative traduse in patru limbi straine (engleza, franceza, germana si rusa) cu ajutorul celor de la Colegiului Economic Virgil Madgearu.

 

Printre recomandarile tiparite pe cele 9000 de flyere si peste 6500 de afise si suporturi de pahare, un turist care ia pentru prima oara contact cu Bucurestiul poate gasi sfaturi legate de tranzctiile financiare dubioase, despre ce taxiuri sa ia de pa strada sau despre cum sa nu se lase inselat de diversele persoane care-l pot aborda.

 

 

centrul vechi

 

 

Brosurile sunt distribuite in diverse puncte de interes turistic, de la Aeroportul Henri Coanda, la hoteluri, restaurante, muzee etc.

 

In Centrul Istoric a fost pozitionat si un punct de informare mobil si, pentru a primi un feedback adecvat, a fost realizat un chestionar (in 600 de exemplare) care cerceteaza perceptia legata de gradul de siguranta in Bucuresti si care va fi impartit turistilor straini.

 

Intr-un recent articol realizat de jurnalistului BBC, Mark Baker, despre capitala, se incearca o rasturnare a prejudecatii ca Bucurestul e doar un oras murdar, plin de caini si bantuit inca de fantomele epocii ceausiste.

 

Speram ca si in urma campaniei initiate de Politia Capitalei, orasul va castiga puncte la capitolul siguranta si turism.

Distribuie