Se implinesc 556 de ani de la atestarea documentara a Bucurestiului, prin urmare e momentul sa-l celebram dar si sa ne aducem aminte cum de am ajuns de la cetatea lui Bucur la zilele noastre.
Peste începuturile urbei a cărei primă documentare atestată este la 21 septembrie 1459, pe vremea lui Vlad Tepes, pluteste inca ceata legendelor. O alta denumire alternativa a orasului era cea de Cetatea Dambovitei desi nici acest lucru nu este prea sigur.
Cea mai cunoscuta legenda legata de intemeiarea orasului il are in centru pe ciobanul sau fiul de boier Bucur iar numele orasului ar proveni de la cuvantul bucurie.
Alte legende pun intemeierea orasului pe seama lui Negru Voda, fauritorul Tarii Romanesti care ar fi intarit sau constituit cetatile intalnite in drumul sau din Transilvania spre Valahia.
In 1859, Bucurestiul avea sa devina capitala celor doua tari proaspat unite, Valahia si Moldova, sub domnia lui Alexandru Ioan Cuza. Iar din acel punct incepe modernizarea care ii aduce orasului in Interbelic titulatura de Micul Paris.
Astazi, Bucurestiul ramane un oras al contrastelor, in care ravagiile arhitectonice ale perioadei comuniste exista in preajma vechilor hanuri, a fostelor magazine si a pretioaselor case supravietuitoare ale istoriei bucurestene.