• Share

Descarca versurile pieselor din concertul Roger Waters - The Wall si afla povestea din spatele filmului

Descarca versurile pieselor din concertul Roger Waters - The Wall si afla povestea din spatele filmului

 

Până în momentul în care Roger Waters va urca pe scena amplasată în Piața Constituției, iar Mike McKnight va da drumul înregistrării (mai multe detalii despre behind the scenes gasesti aici), fanii mai au de așteptat doar câteva ore. Tocmai bune pentru a recapitula ce înseamnă The Wall.

 

In plus, poti sa descarci PDF-ul cu versurile tuturor pieselor anuntate in show-ul de la Bucuresti pentru a le lua cu tine la concert!

 

Spectacolul are la bază filmul The Wall, care vorbește despre viața unui personaj fictiv, Pink Floyd, din copilărie până în perioada de după cel de-Al Doilea Război Mondial. Astfel filmul trasează trecerea personajului de la o izolare auto-impusă, fiind un star rock, la un deznodământ distructiv și cathartic. Pink îi întruchipează atât pe Rogers Waters, marcat de moartea tatălui său în război, cât și pe Syd Barrett, care devine dependent de droguri. Ideea The Wall s-a conturat în zece ani de concerte în care trupa a simțit că publicul se îndepărtează tot mai mult de ei ca și cum un zid se ridicase.

 

 

pink floyd the wall

 

 

Conceptul din spatele The Wall a luat naștere în urma unui incident din 1977, la Montreal, când, în timpul unui concert, un grup de fani drogați îi tot cerea lui Waters să cânte o anumită melodie. Acesta l-a scuipat pe unul dintre spectatori și a părăsit nervos scena la finalul concertului. Din acel moment i-a spus producătorului Bob Ezrin că renunță la concertele pe stadion și simte nevoia să se întoarcă la ceea ce făcuse din Pink Floyd o trupă autentică. Inițial, din cauza costurilor ridicate, Waters credea că nu va mai putea ține concertul The Wall, însă se pare că s-a înșelat.

 

Spectacolul The Wall a adus anul trecut, într-un interval de șase luni, încasări de 131, 4 milioane de dolari. De aceea Boxcore Billboard l-a declarat ca fiind cel mai profitabil concert al anului.

 

Spectacolul The Wall cuprinde două părți. 

 

Descarca PDF cu versurile tuturor pieselor din concert.

 

Prima parte:

 

In the Flesh?

Melodia face referire la turneul din 1977, care se numea „Pink Floyd in the Flesh”. De asemenea, subliniază în ceea ce s-a transformat personajul la final, o simplă bucată de carne.

 

The Thin Ice

Din acest moment se face trecerea la începuturi, personajul își amintește de copilăria lui, de copilul rămas fără tată de mic. Însă versurile se potrivesc pentru orice generație, pentru oricine a fost părăsit de mic.

 

Another Brick in the Wall (Part 1)

Roger accentuează că melodia se referă la abandon în general, chiar și la cel al părinților care pleacă la muncă în străinătate.

 

The Happiest Days of Our Lives

Melodia întruchipează tiparul profesorului care, din păcate, se mai găsește și în prezent. Cel care tratează copiii urât, nu-i învață nimic, nu-i încurajează, ci îi vrea supuși, cuminți și ascultători.

 

Another Brick in the Wall (Part 2) îmbinată cu The Ballad of Jean Charles de Menezes (din iunie 2011)

Din acest moment își face apariția revolta. Copiii trec de la supunere la a-și cere drepturile.

 

Mother

Melodia evidențiază mama extrem de protectoare, care-și cocoloșește copilul într-atât de mult încât îi afectează creșterea.

 

Goodbye Blue Sky

Pink are parte de un soi de recapitulare a tuturor experiențelor adunate până în acest momente. Se pregătește de o etapă nouă.

 

Empty Spaces

Singurătatea personajului crește în intensitate cu cât își revede mai mult din trecut. În mod normal, după ea urma What Shall We Do Now?, însă, pentru că era prea lungă și cuprindea de fapt și Empty Spaces, Roger a păstrat varianta scurtă.

 

Young Lust

Versurile trădează ironia la adresa rocker-ului tânăr sau a trupelor tinere care apar și merg în turnee, urmate îndeaproape de groupies. Waters a scris cântecul când încă era tânăr și rușinat de sex, deși închiria filme porno și citea reviste pentru adulți.

 

One of My Turns

Pink se desparte de soție și stă singur într-o cameră de hotel, unde își aduce o tipă. Melodia evidențiază toate derapajele din viața lui Pink, frustrările care s-au strâns până în acel moment în el. Are totul și de fapt nimic.


Don't Leave Me Now

Pink realizează halul în care a ajuns, cât de deprimat și paranoic a devenit, încât își plânge de milă. Este complet singur.

 

Another Brick in the Wall (Part 3)

Personajul explodează și treptat pare să devină încrezător în sine. Deși, în realitate, corpul îi rămâne blocat. Devine catatonic.

 

Goodbye Cruel World

În acest moment se ridică zidul complet, iar Pink se simte pierdut.

 

 

Partea a II a 


Hey You

Melodia surprinde strigătul de ajutor pe care Pink și-l repetă în minte. Se află în spatele zidului, este singur și vorbește cu sine. Apar viermii, degradarea.

 

Is There Anybody Out There?

 

Nobody Home

Deși se simte abandonat și cere ajutor, el de fapt nu și-l dorește cu adevărat. De aceea rămâne blocat în fotoliu și se uită la televizor.

 

Vera

Din acest moment începe să dea semne că ar vrea să-și revină. Vera și Bring the Boys Back Home amintesc de Al Doilea Război Mondial, despre a nu-i lăsa pe oameni să plece în război ca să fie omorâți.


Bring the Boys Back Home

 

Comfortably Numb

Melodia descrie întâlnirea lui Pink cu doctorul adus de colegii săi, după ce-l descoperă pe acesta în dezastrul din camera de hotel. Doctorul îi face o injecție ca să-l repună pe picioare, pentru că spectacolul trebuie să se țină, indiferent de starea lui.

 

The Show Must Go On

Concertul nu trebuie anulat, întrucât le-ar aduce multe pierderi, chiar dacă Pink se simte rău.

 

In the Flesh

În acest moment se simte repulsia celui de pe scenă, forțat să cânte în fața unui public care își bate joc de reprezentația sa. Astfel se face trimitere și la izolarea și decăderea de care are parte Pink.

 

Run Like Hell

Drogat până în măduva oaselor, Pink le cântă fanilor.

 

Waiting for the Worms

În Waiting for the Worms drogurile încep să-și piardă din efect, iar adevăratele sentimente ies la suprafață. Ciocanul simbolizează persecuția de care are parte, fiind constrâns de situația în care se află.

 

Stop

În Stop, urmat de The Trial, Pink se simte vinovat pentru reacțiile sale, pentru tot ceea ce a făcut, de aceea se auto-judecă. Toate personajele din The Trial  sunt create din amintirile lui, în mintea lui, pentru a putea să scapa  de senzația de izolare.

 

The Trial

 

Outside the Wall

Ultimul capitol din viața lui Pink, în care el încearcă să-și regăsească echilibrul.

Distribuie