Incadrandu-se cu brio in mult prizatul curent retro, pasiunea pentru viniluri ne-a facut sa ne populam casele cu fragilele discuri plus pick-up-urile de rigoare (fie mostenite, fie cumparate de pe la targuri sau subtilizate de prin casele bunicilor). Multi dintre noi isi fac plinul din vacantele petrecute in capitalele europene, dar pentru ca Bucurestiul e o urbe respectabila, exista si la noi cateva magazine de viniluri. Plus targurile.
Din zona Obor, in afara de sacosa plina cu zarzavaturi de la piata, poti pleca si cu doua, trei viniluri de la Misbits. Muzica e variata, sunt si noutati, dar si oldies but goldies, atmosfera cool-prietenoasa.
Aici lucrurile sunt ceva mai amestecate, in sensul ca puteti inchiria si filme, spre exemplu. Dar connaisseurii il recomanda ca fiind unul dintre cele mai autentice locuri in care gasim viniluri in oras.
Galeria IX e, in primul rand, o foarte frumoasa casa din zona Aviatorilor, devenita spatiu de expozitii si voie buna. Printre altele, exista si un colt cu viniluri, - popasul perfect dupa o plimbare agale.
Fie ca vorbim despre buchinistii de langa Universitate sau despre talciocurile care se incing in curte la Palatul Sutu, putem gasi aici, alaturi de carti vechi sau colectii de insigne, si viniluri. Mai toate sunt second, dar puteti descoperi comori interesante chiar si la 5 lei/bucata.
Targuri
Unde sunt targurile, acolo vor fi, in mod sigur, macar o cutie, doua pline cu viniluri. Iar preturile sunt cele mai avantajoase pe care le puteti gasi si se poate inclusiv negocia. Dezavantajul este ca nu veti gasi prea multe noutati. Cel mai celebru targ de vechituri din Bucuresti este cel de la Valea Cascadelor, dar il puteti incerca si pe cel din zona Kiseleff.