• Share

Lacurile capitalei, locuri inedite de promenada care ar putea reintra in circuitul mainstream

Lacurile capitalei, locuri inedite de promenada care ar putea reintra in circuitul mainstream

 

Despre lacurile Bucurestiului circula tot felul de legende mai mult sau mai putin flatante, insa realitatea lor este departe de acest cuvant. Daca e sa punem la socoteala si zonele din apropierea Bucurestiului, la socoteala ies peste 20 de lacuri care, teoretic, ar putea fi legate, creand o anumita continuitate de spatii verzi si zone de promenada.

 

Fie ca s-au organizat aici festivaluri, fie ca au fost incluse, prin arta, in instalatii contemporane sau pur si simplu au devenit locuri in care iti poti petrece o seara neconventionala cu prietenii – cert este ca lacurile capitalei inca asteapta o mai mare atentie si un mai mare efort de punere in valoare din partea bucurestenilor si a Primariei. Vorbim, fireste, de lacuri mai putin populare, fiecare cu personalitate puternica si secrete care nu refuza sa se lase descoperite.

 

 

lacul tei

Lacul Tei ar putea deveni in cativa ani centru de agrement

 

 

Lacul Floreasca

 

A fost amenajat pe raul Colentina incepand cu anii '30. In prezent, pe marginea lacului se afla cele mai multe stranduri abandonate comparativ cu toate lacurile de pe Colentina. Dar daca edilii isi vor respecta promisiunile, Lacului Floreasca i s-a pus gand bun si face parte din cele cateva lacuri ale capitalei care are putea deveni in doi ani adevarate centre de agrement.

 

 

Lacul Tei

 

Lacul Tei e despartit de Floreasca printr-un baraj. Tevile groase si ruginite contrasteaza cu vegetatia din jur, dar cu putin noroc, ca si in cazul Lacului Floreasca, nu peste multa vreme ar putea functiona o piscina sau chiar o scena plutitoare pentru concerte.

 

 

Lacul Bordei

 

Lacul din parcul cu acelasi nume, situat tot in zona Floreasca ar putea fi ultimul din planul de amenajare al capitalei. Pe marginea lacurilor ar putea exista inclusiv piste de biciclete, pe o distanta de 4 km.

 

 

Lacul Morii

 

Amenajat pe apele Dambovitei, Lacul Morii se afla in zona Crangasi-Giulesti si, ca suprafata, este cel mai mare dintre lacurile capitalei. Pe vremuri aici se afla un cimitir, dar si o biserica, iar legendele urbane spun ca lacul face periodic victime. Lacul ascunde si o mica insula cazuta prada deseurilor urbane. Totusi au fost si cateva momente bune in istoria recenta a locului. In 2011 au fost plantati aici aproximativ 400 de copaci, iar acum cativa ani s-a organizat in zona lacului un festival, Coke Live.

 

 

Lacul Plumbuita

 

Un alt lac despre care se spune ca face victime este Lacul Plumbuita, amenajat tot pe raul Colentina. Victima este pana la urma, chiar el, ca si in cazul majoritatii lacurilor capitalei, neglijat, desi insotit de prezenta unui parc si a unei manastiri. Ar putea fi locul in care cei din Colentina s-ar putea bucura de inca un spatiu verde, dar deocamdata ramane doar un spatiu neconventional urban in care tinerii aleg sa-si petreaca uneori timpul.

Distribuie