Ziua abia a inceput si To Do list-ul tau e deja incarcat. Telefonul zbarnaie intr-una si mail-urile inunda inbox-ul. Dar vremea e frumoasa si gandul iti zburda mai degraba spre iesit in aer liber. Nu vrei si nici nu ai de ce sa stai in casa. Tu iti iei laptop-ul, cafeaua sau ceaiul, dupa preferinta, si noi iti spunem unde sa mergi sa lucrezi la aer curat.
Gradina Botanica “Dimitrie Brandza”, primavara, e spatiul perfect unde poti imbina relaxarea cu job-ul. Daca esti pasionat de diferite specii de plante, cu siguranta te vei bucura sa afli ca au 4.000 m² de sere cu 10.000 specii de plante pe care sa le admiri. Pot fi vizitate marti, joi, sambata si duminica intre orele 09:00 – 13:00. Gradina este deschisa zilnic intre 08:00 – 20:00, iar Muzeul Botanic de luni pana joi intre 10:00 – 15:00, iar sambata si duminica intre 09:00 – 13:00.
Pretul unui bilet intreg este 5 Lei, iar pentru elevi, studenti si pensionari este 3 Lei. Veteranii de razboi si copiii prescolari au intrarea gratuita.
Biblioteca Metropolitana Bucuresti a deschis Gradina de citit, unde in curand te vei putea destinde si lucra in liniste. Ai Wi-Fi gratuit, culoare la orice pas, iar hamacele asteapta sa fie montate la umbra.
Deocamdata voluntarii sunt asteptati sambata, 16.04.2016, la amenajarea gradinii, pictat, vopsit si lacuit. In cazul in care n-ai alte planuri, o gasesti pe str. Tache Ionescu, nr. 4 si e deschisa zilnic, intre 09:00 – 21:00.
Daca esti fan al ciresilor japonezi si tot ce inseamna hanami (privitul florilor/sarbatorirea primaverii in japoneza), Gradina Japoneza din Herastrau te asteapta. Aceasta a fost construita in 1998 cu sprijinul Ambasadei Japoniei si al Fundatiei Comemorative a Expozitiei Mondiale Japoneze.
E un loc destul de linistit unde te poti bucura de pomii infloriti, insa din pacate doar aduce cu una veritabila, fara iazuri cu pesti vii si gradini de muschi verzi sau nisip.
Parcul Ioanid sau actualul Parc Ion Voicu e printre cele mai ingrijite, cochete si bine intretinute parcuri din Bucuresti. A fost una dintre primele gradini de vara si se numea Gradina Breslea. Acum, poti intalni familii care au iesit la plimbare sau tineri cu laptop-ul in brate, ca si tine.
Zona este considerata monument arhitectural si ca urmare este extrem de protejata, mai ales ca in jur se afla si numeroase consulate si ambasade.
Parcul Luigi Cazzavillan este perfect daca ti-e dor de sentimentul c-ai fi in curtea bunicii. Copacii inalti si tufele care inconjoara aleile iti dau senzatia de intimitate si te intampina chiar de de la poarta. Daca esti curios cine e Luigi Cazzavillan, acesta a fost un ziarist italian care s-a stabilit in Romania si a contribuit la aparitia a numeroase ziare, reviste si a predat limba italiana in diferite scoli din capitala.
Ai chef sa explorezi colturi uitate din Bucuresti? Ai gasit locul perfect.